Снимка, отпечатана на канава и изпъната на дървена подрамка стои модерно и елегантно, закачена на стената.

Няма епоха, в която хората да не са украсявали мястото, на което живеят и работят. Украсата е преживяла какви ли не вкусове, моди и прищевки, но не е била пропускана в декорацията на дома никога. Тя отразява усещанията, вярванията, разбиранията за естетика на този, който се е заел с декорирането. Семпла или пищна, стилна или кич, разнообразна или тематична – това зависи най-много от предпочитанията и възможностите на домакините.

Най-често за украса на едно помещение се използват стените му. По тях има най-много място, а и стенните декорации не пречат на придвижването или на други битови дейности.

В последните години все по-популярни стават канавите като средство за декорация на дома. Канавата заслужено заема своето място, измествайки паната, гоблените, картините и дори семейните снимки и портрети в рамка.

Канава – идеална украса за стена!

Коренът на думата „канава“ е френски (canevas), което пък на латински е Cannapaceus и се превежда като „направен от коноп“. В миналото канавата е била платно с много голяма здравина и се е използвала за шатри, платна и др. Днес художниците и професионалните фотографи използват канава, за да вдъхнат нов живот на своите произведения – художниците рисуват върху това платно, а фотографите печатат директно своите фотографии върху него.

След отпечатването канавата се опъва върху дървена рамка, която на практика остава скрита зад самото платно.

канава

Красиви, различни, с възможности за развихряне на естетическите виждания – канавите се срещат все по-често по стените, избират се за подаръци, за декорация на дома и за съхраняване на безценни моменти, разбира се.

Днес печатът на канава е лесен, бърз и приложим за всякакви размери – това позволява на една стена да се сложат няколко канави, от които да се сглоби цялостна картина. И така да разкажат история.

На стената канавата стои обемно, изпъква много стилно, внушително и привлича погледа. На канавата може да има фотография за спомен, арт фотография, репродукция и т.н. Вариант също е един кадър да бъде отпечатан на няколко канави, което ще предизвика още по-голям интерес у наблюдателя.

Висококачественият печат на канава прави този иновативен елемент от декорацията на дома много оригинален и персонализиран подарък за различни поводи. Може да подарите канава или комплект канави за сватба, юбилей, повишение, раждане, откриване на нов офис – това са моменти, които трябва да бъдат запомнени възможно най-красиво и истински!

Ако искате да впечатлите, да бъдете различни и да подарите радост, заложете на канавата.