Фотографиите в рамка – свежа идея за украса и подарък.

В предишната публикация ви дадохме идеи за декориране на дома с канави, а сега ще поговорим за фотографиите в рамка.

Нека сега да отдадем заслуженото на още един вид украса, подходяща за почти всяко помещение в дома, офиса, хотела, ресторанта и пр. Фотографиите и репродукциите в красиви рамки винаги успяват да променят облика на помещението! Те могат да го превърнат от скучно и еднообразно в интересно, атрактивно и различно. Те могат да му дадат живот и история… Защо не се възползвате?

фотографиите в рамка

Също както при канавите, и с фотографиите в рамка могат да се правят съчетания – на една или на повече стени в помещението. Могат да са с различни размери, хоризонтални или вертикални, да са пейзажи, хора, детайли… всичко! По-смелите от вас може да заложат дори на различни рамки в едно съчетание, като това обаче трябва да се обмисли добре.

И все пак, говорим за фотографии в рамка, така че нека обърнем внимание и на другия основен елемент тук – рамката. Тя може да е пластмасова, метална или дървена.

За висококачествените принтове най-подходящи са дървените рамки.

Рамките от дърво могат да са в различни цветове, големина и стил – това е добре да се съобрази с изображението на фотографията. Ако изображението е натоварено, детайлно, рамката е добре да е по-изчистена. По-обраните изображения пък предполагат рамка с по-богата орнаментика.

В рамка може да се сложи и репродукция на известна картина. Това е начин да се отдаде почит на изкуството, но и да се избяга от заснети с фотоапарат кадри.

4

Изображенията в рамка, също като канавите, са подходящи за подарък за различни поводи. Те могат да бъдат силно персонифицирани – със снимка на този, който ще получи подаръка, или с нещо близко до него. Друг вариант е фотографията да е тематична –

  • кадър на града (ако е по случай откриване на заведение, хотел),
  • снимка на младоженци (ако е за сватбена агенция),
  • пейзаж (ако е за дома на някой не много близък, когото не познаваме добре),
  • репродукция на известна картина (добре е да знаем кои са любимите художници на получателя на подаръка)
  • и какво ли още не…

 

Дали ще изберете канава или висококачествен принт в рамка – решението е ваше. И в двата случая ще бъдете забелязани и запомнени, затова не се колбайте, а ни потърсете!