Не можем да спрем времето. То тече понякога толкова бързо, че спомените ни избледняват дори преди още да сме осъзнали какво ни се е случило.

Не можем да спрем времето… Но…

…можем да го „уловим“ – в размер, резолюция, цветове, контраст, фокус…

…можем да го запомним – с емоцията, с усмивките му, с неповторимите му моменти…

…можем да го покажем – подредено в албум, поставено в рамка върху бюрото или като красива фотография на стената…

Времето е подвластно на снимките. Снимки, които сами правим всеки ден, или тези от красивата професионална фотосесия, която си подарихме неотдавна.

И в двата случая имаме запомнени незабравими моменти. Ще си ги вземем с нас в бъдещето!

Каква обаче е разликата между любителските и професионалните снимки?

1. Качеството

Снимките, които правим с телефона си, с малък или дори с професионален фотоапарат, никога не могат да достигнат качеството на кадрите, направени от професионален фотограф.

За снимките с телефон няма какво да говорим – тези устройства разполагат с малки камери, които правят размазани снимки.

Малките фотоапарати (сапунерка) също не могат да дадат висококачествени кадри. Те също са с малко мегапиксели, много от тях са с бавна скорост, поради което се изпускат моменти или се размазва изображението.

Хората с професионални фотоапарати имат най-голям шанс да направят хубави снимки от гледна точка на качеството. Тук обаче проблемът е друг – тези устройства са сложни и голяма част от притежателите им не използват целия им капацитет, а само малка част от настройките им. Така снимките сякаш са направени с обикновен фотоапарат.

Ще напомним също, че качествените снимки се получават със съответния обектив, който се монтира към DSLR-а. Фотографите любители обаче не разполагат с такива обективи – те са скъпи и отново – сложни за употреба.

2. Осветлението

Виждали ли сте професионален фотограф без специално осветление? Софтбокс, рефлектори, халогенни осветителни тела, светкавици… Толкова много неща, с които фотографите любители не разполагат.

Но пък ги има в почти всяка професионална фотосесия, за да направят снимките уникални, ясни, контрастни, неповторими – истински произведения на изкуството!

3. Мястото

Независимо дали сте избрали студийна фотосесия или фотосесия на открито, когато тя се прави от професионалист, това личи във всяка снимка. Няма случайни кадри, всеки е изпипан, обмислен и уловил емоцията и светлината в очите.

В комбинация с горните два елемента – качествена техника и подходящо осветление – професионалната фотосесия се превръща в шедьовър!

1004506_456868764442436_499217120_n

Не забравяйте – снимките от професионалната ви фотосесия са изключително подходящи да бъдат поставени на стена – на канава или в рамка. Свържете се за това с Esstetic Studio.