В последно време много се говори за това колко са важни добрите текстове за увеличаване на продажбите, съответно и на печалбите на бизнесите.

В никакъв случай обаче не трябва да подценявате, забравяте и пренебрегвате качествените снимки в ролята им на рекламни инструменти. Особено в интернет или в печатни материали, т.е. тогава, когато целевата ви аудитория ще види само на снимка това, което предлагате.

Независимо от това какво продавате – обувки, мебели, плочки за баня, електроуреди, къщи или апартаменти – добрите снимки, с които ще покажете стоката си на купувачите, ще ви донесат много повече ползи от всеки друг елемент от рекламата ви. Другите елементи са името на продукта, описанието му, размери, изброени ползи за купувача… – да, това са неща, от които клиентите се интересуват, но докато не видят снимка на продукта, почти никога няма да купят.

А сега се замислете – когато вие купувате нещо през интернет, оказват ли ви влияние снимките на продуктите, които гледате? Сигурни сме, че отговорихте с ДА.

Ето защо, ако продавате нещо и/или имате онлайн магазин, е добре да инвестирате време, средства и усилия в създаването на качествени рекламни снимки за вашия бизнес. Все още повечето бизнеси пренебрегват продуктовата фотография. Това е вашият шанс да изпъкнете.

Ще ви дадем и един нагледен пример за това как професионалната фотография върши чудеса.

Снимките по-долу са на една къща, задържала се на пазара на недвижими имоти в Орландо, Флорида цели 224 дни. Това не е никак чудно – снимките, с които е бил рекламиран имотът, не са предизвикали никакъв интерес у кандидат купувачите. И тогава се появява някой, който разбира значението и важността на професионалната продуктова фотография.

На 28 февруари 2015 г. продавачът наема фотографа Хари Лим (Harry Lim), който е специализирал интериорна и архитектурна фотография, за да направи снимки на продавания имот. Професионалните снимки са готови за публикуване още на следващия ден. На 10 март продавачът на имота получава оферта от купувач.

Ще го кажем по друг начин: след почти 8 месеца на пазара, без някой да прояви интерес към имота, продавачът подписва договор за продажба само 8 дни след публикуването на новите снимки.

Разбира се, няма как да твърдим, че само снимките са продали къщата. Брокерът, състоянието, характеристиките на имота не са никак малки фактори. Но няма и съмнение, че снимките са помогнали.

Преди

1

След

2

Преди

3

След

4

Преди

5

След

6

Преди

7

След

8

Преди

9

След

10

Преди

11

След

12

Преди

13

След

14

Вече е ясно, че добрите изображения могат да привлекат повече потенциални купувачи, нали? Затова е изумително колко много бизнеси отказват да плащат за професионални фотографии… все още.

Оригиналната статия може да прочетете тук.