Отпечатаната фотография – изключително въздействаща!

Ако сте фотограф и искате да впечатлите хората с работата си, отпечатайте вашите снимки. Нямате представа колко са въздействащи фотографиите, отпечатани в голям формат. Или може би имате?

И още нещо – колкото по-голяма е отпечатаната фотография, толкова е по-въздействаща!

Според наблюдения на професионални фотографи, въздействието започва от 33/48 см, но се увеличава на 40/60 см, както и с всеки следващ по-голям размер.

А големият ефект на отпечатаните фотографии се дължи на няколко неща:

  • Те са реални. Няма го екрана на монитора, който играе ролята на невидима преграда. Мониторът пречи и да ги подържим в ръце, дори да ги докоснем. С отпечатването нещата се променят – фотографията става реална.
  • В момента, в който някой вземе в ръце отпечатана фотография, той започва да опипва хартията. Допирът е едно от петте ни сетива, което по изключителен начин се комбинира с визуалния елемент.
  • Отпечатаните фотографии придават легитимност на работата ви и отразяват сериозността ви към фотографската професия и кариера.
  • Отпечатаната фотография може да бъде невероятен подарък! Може да отпечатате качествено любим кадър, да го подпишете и да го изпратите с куриер на някого. Реакцията ще е неповторима. В хартията има сила.

 

Колко е важна хартията върху която ще отпечатвате?

Ще ви предложим кратък списък с изключителни хартии за отпечатване. С тях работим и ние в Esstetic Studio.

  • Epson Velvet Fine Art Paper – памучна хартия с матово покритие. Прилича на хартия за рисуване с водни бои, има чудесна текстура, която придава на снимките усещане за… рисунки. Хората харесват допира ѝ – той е първото нещо, което забелязват.
  • Epson Premium Luster Photo Paper това е любимата хартия на много професионалисти, защото има дискретен блясък, който я поставя по средата между мат и гланц.
  • Epson Traditional Photo Paper с наистина професионално качество и вид, но и на съответната цена. Може би е най-добрата, затова я използвайте за принтове за галерия или за продажба.

 

Как да изберете правилната хартия?

Всъщност, има доста лесен начин. Изборът на хартията за отпечатване зависи от обекта на снимката.

  • Цветя, птици, пейзажи, водопади, животни… всички обекти, които създават усещане за мекота и спокойствие, отпечатвайте на Epson Velvet Fine Art Paper. Резултатът ще е прекрасен. С тази хартия се постига артистичен ефект. Добра е и за фотографии, които не са много ясни. Подходяща е и за черно-бяла фотография, когато са необходими повече текстура и дълбочина.
  • За портретна фотография, градски пейзажи, архитектура, туристически снимки или природни пейзажи с много детайли, заложете на – Epson Premium Luster Photo Paper. Всички дребни детайли се виждат страхотно на тази хартия, а цветовете стават наистина живи.
  • За черно-бели природни или градски пейзажи използвайте – Epson Traditional Photo Paper . Това е една от малкото хартии с фибри, които понасят и цветни, и черно-бели снимки еднакво добре.

 

За отпечатване на уникалните си фотографии може да разчитате на Esstetic Studio.