Хартията, която се използва за ежедневен печат може да ви спести много средства. Понякога е нужно да изберем правилната медия според нуждите и предназначението, за които ще бъдат използвани принтовете. Стандартната хартия е добър вариант за отпечатване на всякакви материали. Няма значение дали принтерът е мастилено-струен или лазерен. Евтина като цена, прилично качество на принта и бързо отпечатване. Това е изборът, който се прави ежедневно навсякъде за различните видове отпечатвания. Хартията все пак може да се различава по това за какво ще се използва. Тя може да бъде използвана за:

  • Печат на рекламно-информационни материали;
  • Интериорно и екстериорно ползване;
  • Печат върху външни носителии като табели, конструкции и др.

Подобно на мастиленоструйните касети, хартията също има своя срок на годност. С течение на времето хартията започва да губи своето качество, защото със застояването изсъхва и започва да се свива. Процесът е още по-бърз, когато оставите хартията на открито влажно място. Отварянето на пакет с хартия е нужно да се прави само тогава, когато е нужно, а именно при печат. Подготовката на няколко пакета малки и големи е добро решение. При правилно съхранение на фотохартия, то тя може да издържи между 2-3 години. Всяка една медия за печат има различен живот на съхранение.

Каква друга медия за печат да изберем?

Канавата е чудесен избор, ако желате да украсите вашия дом или офис по неповторим начин с фотография. Фотопечатът върху канава е специализирана услуга, която позволява отпечатването на компютърни изображения, различни видове фотографии, рисунки, графики и др. Чрез отпечатването на любимата си снима върху канава, вие ще създадете един специфичен акцент на вашия интериор, който е трудно постижим в други случаи. Спецификата на медията за печат се съдържа в нейната структура. Арт фотографии и художествени репродукции стоят отлично на канава, защото тя придава по-добър цвят, обемност и плътност на едно изображение. За по-добра визия на стената във вашия дом или офис, може да се постави допълнителна дървена рамка. Структурата на плетката различава канавата от другите медии за печат. Разбира се не трябва да оставате с погрешното впечатление, че това ще рефлектира по някакъв начин на изображението. Дори напротив, ще изглежда много по-реално и качествено. Изображението се възприема и според вида на повърхността. При канавата тя може да бъде от гланц, сатен или мат. Сатенената повърхност гарантира най-голям живот на вашия печат. Медията може да бъде допълнително обработена със защитен спрей дело на Hahnemühle. За него е характерно е, че добавя защитен слой на изображението, бързо съхне и по никакъв начин не оказва влияние на принта.

Ако желате качество при малки, средни и големи размери може да изберете фото хартия. Благодарение на нея вие може да принтирате снимка, която да е голяма колкото стената във вашата спалня или офис. Фотохартията е идеален избор, ако желаете да принтирате любими снимки и да ги поставите в рамка, която ще бъде окачена на стената. С изборът на фотохартия ежедневно може да се наслаждавате на вашето семейство, любим отбор или любим пейзаж на стената. Това е избор, който в дългосрочен план е рентабилен и много добро решение във всеки случай.