детско въобръжение

Да надникнем в света на децата

Днес се скрих в тайната гора. Знаеш ли къде е тя? Там, зад леглото, на покрива на окото. Чудни приказни герои бягат из цялата ми стая, къде по-напред да отида не зная. Дали да съм щастлив бърборко или тих самотворко? Дали въоръжен в големи битки да се включа или тайно като някоя принцеса да си се представя…ех, каква забава…

Така звучи детският свят дори и да не го чуваме всеки път, дори и да не го разбираме винаги.

А от какво имат нужда децата?

От любов, от нас, от добър пример, от пример за поведение и начин на общуване. … Тя е много по-скъпа и много по-трудно откриваема.

За това мили родители и прародители, бъдете будни за света на децата си… За различните нива на тяхното развитие са необходими различни прийоми и техники… Детското визуално изкуство е един виртуозен и деликатен начин да бъдете съпричастни и участващи в света на малкия човек. Малък, но с голям потенциал… Детските плакати вдъхват живот и радост, придават допълнителна стойност на изживяванията на децата и ги облагородяват.

Всички с умиление си спомняме как баба ни е разказвала приказки, как дядо ни е водил за риба или ни е показал как да се държим с домашните животни и какво означава да даваш любов безкористно. Децата ни също заслужават да получат този обмен, да съпреживеят магичната реалност на идилията, нека не им го отнемаме. Нека им позволим да имат един цветен детски свят, за да бъдат щастливи възрастни утре!