Дългогодишната специализация на студио Esstetic Print във сферата на фотографския печат е много повече от бизнес и професия. Това е нашият път и нашата мисия да предложим възможно най-високо качество за физическите носители на вашите спомени – ценни, сантиментални, забавни и достойни за запечатване.

По пътя към тази мисия, ние ескпериментираме с технологии, форми и носители, за да можем винаги да бъдем насреща тези от вас, които познават и ценят високото качество.

Един от най-успешните ни “експерименти” вече успешно се налага като стандарт във фотографската индустрия в България. Това е печатната фотокнига със снимки, които можете да изберете и подредите сами, за да създадете персонализирана форма за съхранение на най-ценните си спомени.

Какво представлява фотокнигата, как се създава и какви са предимствата ѝ пред традиционния фотоалбум с отделни снимки? В следващите редове отговаряме на всички въпроси, които ви интересуват!

направи-си-сам-фотокнига

Какво представлява фотокнигата и по какво се различава от фото албума?

Когато създавате своята фотокнига, вие получавате шанса да създадете собствена история. Този модерен и съвременен заместител на фотоалбума идва с няколко основни предимства, а именно:

 • Цялостно изпълнение и завършен вид в един продукт, който изглежда повече като класическа книга, отколкото като морално остарял албум.
 • Множество опции за персонализация на размера, оформлението, вътрешния и външния дизайн на книгата със снимки.
 • Използване на предварително зададени теми и дизайни, които придават завършен вид и обвързват отделните моменти в обща история.
 • Възможност за поставяне на надписи, послания и декорации в лесен за управление контролен панел.
 • Качествено техническо изпълнение, което гарантира издръжливост и запазване на цветовете във времето.

В близкото минало, изработката на подобен продукт изискваше участието на професионален дизайнер, експерт по предпечатна подготовка и специализирано фото студио, като крайната цена лесно можеше да откаже потребителите.

С днешна дата, изработката на фотокнига може да се случи на изключително достъпна цена, с няколко клика и изцяло онлайн. Специално разработената платформа на Esstetic Print позволява на потребители без тесни технически познания да оформят и поръчат фотокнигата си за минути, след което да ѝ се наслаждават за десетилетия!


Какви видове фотокниги се предлагат?

Едно от основните предимства на фотокнигата е именно, че можете да я направите точно такава, каквато си я представяте. Различните опции, между които можете да избирате, включват:

 • Различен външен вид: мека или твърда корица
 • Различен външен дизайн: вие избирате как ще изглеждат корицата и гърба
 • Различен размер: от 15х20 до 30х20 см, разпределени в от 10 до 40 страници
 • Различен вътрешен дизайн: разнообразие от теми, цветове и шаблони за попълване

В нашия каталог можете да откриете шаблони за изработка на фотокниги на различни теми, включително сватба, рожден ден, Коледа, Свети Валентин, бебешки и детски дизайни и др.

Как можете да направите своята фотокнига сами онлайн?

Вероятно вече сте си задали и най-важния въпрос – как се случват нещата от техническа гледна точка. Отговорът е – по-лесно, отколкото си представяте!

За целта ще ви е необходими няколко неща:

 • Интернет достъп от устройството, от което искате да качите снимките. Това може да е телефон, лаптоп или настолен компютър, като програмата работи еднакво гладко на всички устройства.
 • Регистрация в уеб сайта на Esstetic Print, която ще ви даде възможност да запазите проекта си и да правите промени по него без риск от загуба на прогреса.
 • И между 15 и 30 минути, в които да подберете и подредите снимките по начина, по който искате да бъдат отпечатани в собствената ви фотокнига.

Платформата на Esstetic Print предлага възможност за качване на снимки директно от профилите ви в социални мрежи. Ако кадрите ви са запазени във Facebook или Instagram, можете да ги използвате без да ги сваляте на устройството си.

Ако подберете снимките предварително, качването и оформянето могат да отнемат и не повече от 10 минути. Ако ли пък избирате кадрите в процеса на дизайна – това ще ви отнеме точно толкова време, колкото сте готови да отделите.

Пълно видео ръководство за работа със снимковия редактор стъпка по стъпка можете да видите във видеоматериала по-долу:


Специални съвети при изработката на собствена фотокнига онлайн

Има няколко важни технически детайла, които трябва да вземете предвид, за да сте сигурни, че книгата ще изглежда точно по начина, по който я виждате в снимковия редактор.

Това са именно:

 • Ако виждате жълт знак “Внимание”, то качеството на снимката е незадоволително и е възможно да се получи размазване или пикселизация. Нашият съвет е или да намалите размера на снимката максимално или да я замените с друга.
 • Винаги преглеждайте фотокнигата внимателно преди поръчка. Поради спецификата на продукта промени не са възможни и вероятно бихте искали да избегнете грешни снимки, неправилна подредба, правописни и пунктуационни грешки.
 • Не позиционирайте снимки или надписи в самия край на станиците. При физическата изработка на фотокнигата, страниците могат да бъдат изрязани с до 5 мм. Оставете достатъчно “бяло пространство” в края на страницата, за да не пострадат снимките ви.

Както споменахме по-горе – регистрацията на профил в сайта ще ви позволи да запазвате направените промени. Това ще ви гаранртира, че няма да загубите работата си, ако се наложи да я прекъснете или ако имате технически проблем като изтощена батерия или нестабилна интернет връзка.

За какви поводи е подходящо изработването на фотокнига?

Фотокнигата е перфектния подарък – със или без повод, за вас самите или за вашите близки и прятели. Нейните тематични съответствия покриват на практика всякакви нужди и предпочитания, като най-често персонализирани фотокниги онлайн се изработват за:

 • Запазване на спомените от специални събития: кръщене, сватба, дипломиране или просто пътуване до вълнуващо място.
 • Сантиментален подарък: за член на семейството, партньор, приятел или друг човек, на когото искате да подарите специален спомен и история.
 • Подарък за Коледа или рожден ден: за да заместим баналните предмети тип “еднодневка” с нещо наистина стойностно, което остава за цял живот.

В студио Esstetic Print, срокът за принтиране на създадената от вас фотокнига е от 1 до 3 работни дни. Това я прави идеална за оригинален подарък в последния момент и не ви обвързва с прекалено дълго чакане или протакане.

Полученият краен продукт е с изключително високо качество на печата и идва с гаранция за най-малко 90 години запазване на цветовете точно във вида, в който ще излязат от печат.

Направи си сам фотокнига онлайн тук и дай форма на всички безценни моменти, които пазиш в телефона и компютъра си!